Hürriyet

22 Mart 2014 Cumartesi

Heyecanlı Çekirgeler Etkinliği

Bir etkinlik haberi de yine takipçisi olduğum  kendindik.com'da.

Burada tek bir kalıpla 5 ayrı model dikilmek üzere planlar yapılıyor, hazırlıklar tamamlanıyor ve malzemeler alınıyor. Harika bir etkinlik ama bu aralar böyle bir koşuşturmaca içerisine girmeme imkan yok, zamanında yetiştirmem mümkün değil. 

1 ay içinde 5 tane proje tamamlamam imkanlı görünmüyor bana ama yapılanları sıkı sıkıya takip edeceğim kuşkusuz. Elimde ki işlerim azaldıkça da bu projeyi kendi kendime uygulayacağım. Belki kızım için belki kendim için ama yaz için gardroba yeniler eklemek güzel olacak.

Blog sahibinin seçtiği  kalıp, Burda Dergisi 12/2012 sayısında yer alıyormuş. Çok da rahat dikilebilecek ve pek çok varyasyonunun yapılabileceği bir kalıp. Eminim çok güzel sonuçları olacak bu etkinliğin. 





Benden duyurması, ilgilenenlere, başlayanlara kolay gelsin, mutlaka gelip bakacağım neler yapıyorsunuz diye.


Beraber Pantolan Dikelim mi?




Takipçisi olduğum ve çok faydalandığım, zaman zaman da yazdığım e-postalarla özel destek aldığım dikiş dersi, blogu birlikte pantalon dikmek üzere bizleri bekliyor. Ben katılmaya çalışacağım, umarım beceririm, bakalım, denemeden bilemem değilmi ama?

Sanırım, pantalonun modeli belli, ve bu pantalon da benim hayır diyebileceğim bir model değil, deneyeyim bakalım, sonuçta ne çıkacak. Gerçi, model serbest diye özellikle belirtmiş blog sahibi ama benim tercihim bu modelde. Çiçekli olmayacak benim dikeceğim fakat yine de böyle yüksek belli bir pantalon beni mutlu eder diye düşünüyorum. Hadi bakalım kolları sıvayalım....

Hadi, eli iğne tutan, dikiş dikmek isteyen bayanlar, hep birlikte deneyelim.



Ta ta taaa taaaam! Ve karşınızda battaniyem

Merhabalar, keyfim bir yerine geldiki sormayın. Son zamanlarda yaşadığım sıkıntılar, tasalar, zorluklar çok şükür sona erdi ve hayatım eski düzenine döndü. Böylelikle ben de şişlerime, tığıma ve dikişlerime zaman ayırmaya başlayabildim.

Bu koşturmaca sırasında önce kızım için Rapunzel kostümü dikmiştim ve sizlerle de paylaşmıştım. Görmemiş olan varsa bir tık tık mesafede, buyurunuz bir göz atınız. Yorumlarınız beni mutlu eder.

Bu arada da elimde geçtiğimiz kış takipçisi olduğum hanimelim.net forumunda katıldığım battaniye etkinliğinin bitmiş ama birleştirilmeyi bekleyen motiflerim vardı. Onları bir aldım elime başladım birleştirmeye. Aslında ilk defa motif birleşticeğim için biraz teklaşlıydım ama sağolsun internet tuttu elimden ve buldum eğitici videoları ve başladım birleştirmeye.

Etkinlik ile ilgili yazılarım için, lütfen bir tık buraya,  bir başka tık buraya, bir tık da buraya,  ve arzu edenler için bir son tık da buraya gelsin.

Sonuçta ordaya çok da severek kullanacağım, içimi açan bir battaniye çıktı. Ben çok beğendim, kızım ve eşim de bayıldılar. Annem genelde mırın kırın eder ama o bile beğendi inan olsun. Şöyle bir koydum resimledim, böyle bir koydum resimledim, bir de kızımın yatağının üstüne serdim resimledim. Şimdi de sizlerle paylaşayım istedim.

Şimdi dikkatli gözlerden kaçmamıştır eminim, ben de özellikle saklamak istemedim, nazarlık olsun olsun dedim. Evet, battaniyemde iki sırayı yanlışlıkla ters olarak eklemişim ve herşey bitip ohhh bitti şükür deyince farkettim ki artık geri dönmek inan işten değil ama, hani varya kıyamazsın emeğine durumu. Evet ben de kıyamadım emeğime ve sökemedim bütün kenar işini ve düzeltemedim ters sıralı motifleri. Ve dedim o da NAZARLIK olsun battaniyeme, nasıl ama?

Biz çok beğendik umarım sizler de beğenirsiniz:)

Şimdilek ben den bu kadar, yakında görüşmek üzere.




1 Mart 2014 Cumartesi

Ve karşınızda bizim evin Rapunzel'i

Kızçem dün bir kıyafet partisine katıldı. Devam ettiği okulun bir etkinliğiydi bu parti ve Rapunzel kostümü istiyordu benden. Söz vermiştim ama bu aralar hayatımız o kadar karmaşık ve bizim kontrolümüz dışında yaşanıyor ki neredeyse son ana kadar elbise tamamlanmamıştı. Neyse ki akşam geç yatıp sabah erkenden kalkarak tamamladım ve kızım da mutlu mutlu giydi kıyafetinir.
Bu koşturmaca arasında diktiğim için maalesef dikim aşamalarını görüntüleyemedim ve sizlerle ancak bitmiş halini paylaşabiliyorum.
Önce saçlarımız bitti. Rapunzel'in saç rengine uygun örgü ipimizle önce sıkiğne şapka ördüm, sonrasında istediğimiz uzunlukta ipler hazırlayıp saçak şeklinde taktım. İnternette pekçok örnek var daha kolay ve akıllıca olanlar ama ben sanırım zor ve yanlış bir yol seçmişim. Uzun saçlar ağır geldiği için şapka geri kayıp durdu, rahat ettirmedi bir türlü. Gerekli düzeltmeler yapılıp saçımızı daha rahat kullanılır yapacağım en kısa zamanda.
. 

Gelelim kıyafetimize;

Rapunzel'in mor eflatun kıyafeti için, nevresimlik saten kumaşlardan kullandım, hem pamuklu olması hem de daha tok durması nedenşyle doğtu bşr seçim olduğuna inanıyorum.

Buyurunuz görsel şölene;

Kızım da ben de elbiseyi çok beğendik. Ve okulda arkadaşları ile çok iyi vakit geçirdi. Umarım bu sayfaya yolu düşen sizlerde beğenirsiniz...
Benden şimdilik bu kadar. Yakın zamanda yeniden görüşmek üzere..
Sevgiler