Hürriyet

10 Kasım 2012 Cumartesi

Şal Örme Etkinliği

Hanımeli örgü formuna üyeyim ve çok da güzel örgüler yapıyoruz hepbirlikte.

Bu şalımın ismi Rosewood. Bu şal da orada katıldığım bir etkinliğin modellerinden birisi ve kızımın çok sevidiği birisine hediye olarak gidecek. Ben modeli çok beğenmiştim, örerken de çok zevk aldım umarım hediye ettiğimiz kişi de severek kullanır.




Bu şalı Nako Special Ebruli ile ördüm. Renk kodu 80475 ve 4 numara şiş kullandım.

kızımın süveteri

Kızımın süveteri bitti, epey de oldu ama maalesef resimleyip buraya koyamamıştım. İşte ördüğüm süveter.





Bu süveteri altınörgü formunda görüp örmüştüm, Felipe süveter diye geçiyordu ismi. Örmesi hem kolay hemde hızlı bir model ve kızıma çok da yakıştı, siz ne dersiniz?

6 Kasım 2012 Salı

Örüyorum derken dikmeye de başladım!

Tekrar merhaba,

Okul hayatı, iş hayatı, derken hobilerime maalesef pek zaman ayıramayanlardandım bende. Yapmayı arzu ettiğim ama zaman ve yer mevhumlarını biraraya getiremediğim için beklemede kalan bir çok şey var.

Bunlardan biri de dikiş dikmek. Şimdi bu zamanda böyle de hobimi  olurmuş demeyin lütfen. Çocukluğumdan beri dikişe karşı bir hevesim vardı. Belki evde annemin elinden geliyor olmasının da bunda etkisi olabilir. Bebeklerime elbiseler etekler dikerdik birlikte ama orada kalmıştı benim dikişle olan ilişkim.

Zaman zaman çeşitli kurslara baktım ama onlarda maalesef haftaiçinde ve mesai saatlerinde olduğu için kendimi başka başka kurslarda bulmuştum hep.

Ama şimdi yer ve zaman uydu ve ben İsmek'in açtığı dikiş kursuna başladım. Henüz 2-3 ders gidebildim. Bayram tatili ve öğretmenimizin rahatsızlığı filan derken pek bir şey yapamadım. Ancak, düz dar etek, çan etek kalıbı çıkartmayı öğrendim. Ve ilk düz dar eteğim için kendi çıkarttığım kalıbı kullanarak kumaşımı biçtim. Bol teğelini aldım ve şimdi öğretmenimin desteği ile teğelleri birleştirip biçtiğim kumaşımın eteğe dönüşmesini bekliyorum.

Bakalım sonuç nasıl olacak. Eteğimi dikilmeden önce resimledim ki bitmiş haliyle karşılaştırma şansımız olsun.

Düz dar etek kalıbının nasıl çıkartılacağı ile ilgili notlarım bir başka yazımın kosunu olacak sanırım.

görüşmek üzere







4 Kasım 2012 Pazar

Yapraklı Baktüs

bir şal daha ama bunun adına baktüs demişler. neden bilmiyorum. ben de düzeni bozmadım ve farklı bir tanımlama yapmıyorum.

baktüsümün örneği yine hanimelim formundan. çok güzel ve ço keyifli örnekleri hep birlikte örüyorlar ve örmek isteyen herkese de yürekleri açık. yardımlarını esirgemeden örgünüzü biterene kadar yanınızda olmaya devam ediyorlar.

baktüsümü Nako'nun bir ipi ile ördüm. elimde 1 tek çile vardı ve onun yettiği kadar örmeye karar verdim. tam bir boyunluk oldu. 

mont, kaban, palto vs gibi bir dış giysinizin boynuna sarmak için çok ideal bir ölçü. hani boynunuza dolarsınız da bazen birden kulaklarınızın üşüdüğünüzü hissedersiniz hemen başınıza da sarabileceğiniz bir şey bu. ama keşke elimde ipin devamı olsaydı da biraz daha büyütme şansım olsaydı.

bellimi olur, belki uygun bir ip elime geçtiğinde bir tane daha örüveririm istediğim ölçülerde. yaprak motifi gerçekten çok güzel duruyor. başka pekçok yerde de rahatlıkla kullanılabilecek bir motif. motifin Türkçe açıklaması yine Hanimelim forumunda.


henüz, gerdirip son haline getirmeden hemen paylaştım. bakalım bu güzellik kimin boynunu süsleyecek.


Bir şal daha ördüm

Bu aralar buraya pek uğrayamıyorum. Bayram telaşı koşturmacası derken, yapılacaklar işlerden fırsat bulamadım. Ama işte burdayım. 

Buraya uğrayamadım ama boş durmadım. Geçtiğimiz günlerde eklediğim şalımı çok beğenerek  örmüştüm ama daha açık bir renkle daha güzel duracağına inandığım için hemencecik, sıcağı sıcağına bir tane daha ördüm 

Bu şalım, tesadüfen ziyaretimize gelen çok sevdiğimiz ve çok uzaklarda yaşayan sevgili aile dostumuza armağan oldu. 


şalımı henüz gerdimeden resimlemiştim, gerdirdikten sonra maalesef resimleyemeden sevgili Harika teyzemin omuzlarında yerini aldı.

umarım iyi günlerde keyifle ve mutlulukla giyer. 

Bu şalı hanimelim.net forumunda paylaşan ve örmeme yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ederim. Şalın örneği raverly.com adresinde ama Türkçe açıklamasını hanimelim.net sitesinde bulabilirsiniz.

Bu şal için Nako Colormatik kullandım ve 4.5 numara şiş ile ördüm